Петък,

Разговорите на ВСС са публикувани според закона

От: Администратор -
1463
Разговорите на ВСС са публикувани според закона
A
A
A

София. Използването на специални разузнавателни средства при публикуването на разговорите на членовете на Висшия съдебен съвет и магистрати, са разрешени по предвидения в закона ред.

Това е установено до настоящия момент от възложената по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров проверка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 28 юни 2013 г., с разпореждане на главния прокурор, на Софийска градска прокуратура е било възложена проверка по публикувани в електронни медии предполагаеми разговори на членове на Висшия съдебен съвет и магистрати. Източник на информацията са експлоатирани СРС по отношение на магистрат, приложени по искане на ГДБОП и разрешени от председател на окръжен съд.

На 19 април 2013 г. веществените доказателствени средства са били изпратени от ГДБОП в СГП, по образувано в тази прокуратура досъдебно производство.

В хода на проверката е било установено наличие и на други оперативни дела, имащи отношение към лицата, визирани в разговорите. Въпросните оперативни дела са били водени от ГДБОП. Оперативните дела са изискани от и.д. председателя на ДАНС и след анализа им ще бъде взето решение за по-нататъшните действия на прокуратурата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички