Радостин Василев сипа отрова! Какво са ПП и ГЕРБ

Поредна пламенна реч на отцепилия се отново депутат

Радостин Василев сипа отрова! Какво са ПП и ГЕРБ | StandartNews.com

Радостин Василев отново държа пламенна реч и отправи куп обвинения.

"Продължаваме промяната" стана патерица на ГЕРБ - в това обвини ПП бившият им човек Радостин Василев. Направи го от трибуната на Народното събрание по време на обсъждането на промени в Закона за съдебната власт, пише Дунавмост.

Измененията предвиждат следствието да се извади от прокуратурата, като ще се създадат окръжни следствени служби. Предложението е на "Възраждане" и не е подкрепено от правната комисия. В пленарната зала измененията срещат подкрепа основно от ГЕРБ и "Възраждане".

"Това е едно пренаписване изцяло на законопроекта. Това е изключително грешно и единствената му цел е да даде повече сили на ортака на "Осемте джуджета" и на този какъв е там, който го преследват сега и го гони полицията, Борислав Боби Сарафов да има по-голяма независимост в защитата си на Бойко Борисов, на когото трябваше да му търсим отговорност", каза Василев.

"Така се осра това Народно събрание в момента", каза още той.

"Борбата на ПП, преди това на ИТН отиде в кофата, защото този законопроект за НПИ и ЗСВ ще се използва за защита на Бойко Борисов от наказателно преследване. Това трябва да го знаят всички граждани. ПП стана в момента патерица на ГЕРБ", обвини ги Василев, който преди дни официално напусна парламентарната група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай