Радостин Василев се закача, има ли гласове за нов кабинет

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата

Радостин Василев се закача, има ли гласове за нов кабинет | StandartNews.com

Намирането на още няколко гласа подкрепа за кабинет, които да дойдат от редиците на "Има такъв народ", е в сферата на фантастиката, заяви пред Нова телевизия спортният министър в оставка Радостин Василев.

„Още в началото ви казах, че съм песимист по отношение на търсенето на хора да подкрепят кабинет. Вече повече от един месец мина откакто г-н Трифонов изтегли министрите и напусна коалицията. Достатъчно време имаше разумните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече започват насила да стават нещата. За мен е наложително да се отива на избори”, каза Василев.

„Вече не е по-добре да остане това правителство. А и след последното действие на г-н Трифонов да прекрати преговорите. Тези хора в ИТН живеят един месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях”, коментира бившият член на ИТН.

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата. „Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Те бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор”, каза Георгиев.

Според него по време на законодателните и управленски консултации, които са направени първоначално, не е имало съществени различия между БСП и ДБ, между ПП и БСП.

„Изслушах внимателно записа на заседанието на ДБ. За мен няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя откровено със своите народни представители какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, той няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов”, каза Василев.

Той смята, че ИТН изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод да се разтури всичко. „Причината е ясна – тази партия прави опит да възстанови ГЕРБ и ДПС във властта”, каза Василев.

Министърът смята, че ръководството на ИТН има притеснение от Бойко Рашков. „Най-малкото лидерът на партията не е подал декларация към КПКОНПИ”, заяви Василев.

„Основната цел на ИТН беше борбата с модела ГЕРБ, тя изчезна след изборите ноември. В момента те възстановяват този модел. Те убиха желанието на хората за промяна”, смята още Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай