Радостин Василев хвърли ръкавица. Поиска имунитета на Кралев

Спортният министър получавал заплахи заради битката си с корупцията

Радостин Василев хвърли ръкавица. Поиска имунитета на Кралев | StandartNews.com

Спортният министър Радостин Василев хвърли ръкавицата към правосъдието у нас и поиска имунитета на бившия стопанин на ведомството му Красен Кралев. Сега Кралев е депутат от ГЕРБ-СДС.

Кралев е първият човек, на когото главният прокурор трябва да поиска имунитета. Срещу него трябва да започнат проверки. Аз съм юрист, знам какви сигнали съм подавал, затова съм убеден, че проверките ще стигнат до края, заяви Василев в интервю за бТВ.

Безстопанствеността на Красен Кралев като министър е нанесла на държавата щета в особено големи размери, за  стотици хиляди левове, коментира още Радостин Василев.

Случаите на корупция в спортното ведомство, разкрити от министъра, са за милиони.

15 млн. лева липсват само от спортните салони. Знаем всичко – как е станало, кои са фирмите изпълнители, които  отговорните лица в министерството. Подал съм вече сигнал в прокуратурата, съобщи Василев.

Радостин Василев разкри и за обществена поръчка, която е била отменена, но въпреки това по нея са платени 500 000 лв. Парите ги няма, поръчката е отменена, как да я пуснем отново, като няма средства, възмути се Василев.

Последният случай на огромна корупция е комплекс „Септември”, където има  незаконни сервизи, незаконни кортове.

Десетки хора, които са управлявали ведомства, заслужават да бъдат в затвора. Достатъчно смел съм да тръгна открито срещу корупцията и това ми носи големи негативи, призна спортният министър. Той съобщи, че е получавал вече заплахи, но предпочита да ги нарича сигнали да бъде по внимателен. За всеки от тях лично е информирал вътрешния министър Бойко Рашков. По всички много сериозно се работи и скоро ще има резултати, каза Василев.

Заплахи от хора, на които нарушавам интересите. Имената им ще станат ясни, не е моментът в национален ефир да ги огласяваме, коментира още той.

На въпроса свирен ли е вече мачът между България и Северна Македония, Василев отговори: „Никога не е свирен един мач между два приятелски народа. Усилията трябва да са и  образованието. Не трябва да се прави отстъпка от договора за добросъседство”.

Радостин Василев бе категоричен, че според него никой във властта няма да си позволи да отиде отвъд решенията на парламента по темата Северна Македония. Въпросът няма да се окаже толкова голямо препятствие за това правителство. Не подозирам, че член на кабинета, пък бил той и премиерът, би допуснал да се стигне дотам, че някоя партия от коалицията да му вдига червен картон, коментира Василев темата дари заради Северна Македония четворният съюз за властта би се разпаднал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай