Четвъртък,

Радиоводеща каза коя е българската Марин Льо Пен

От: Редактор -
5013
Радиоводеща каза коя е българската Марин Льо Пен
A
A
A

”В момента всички се готвят за предсрочни избори. ”Продължаваме промяната” официално утре се учредяват в зала ”България, на територията на международния панаир. Много добре си спомням, че когато формираха това движение, Кирил Петков ясно каза - ”четири години влизам в политиката, оправяме държавата, изтръгваме статуквото и се връщам към своя бизнес. В крайна сметка аз съм предприемач”

.Тази стъпка утре говори, че той и Асен Василев смятат да останат дълго и устойчиво в политиката. Това е формирование, което обединява много млади хора, предприемачи и има повече от едно лице. Тоест, за мен те имат бъдеще", каза  радиоводещата Ива Дойчинова  пред "Нова телевизия".

"Мая Манолова според мен малко открадна успеха на Марин Льо Пен, защото стъпи върху социалните каузи. Тя като цяло доста удобно и сърцато застана зад каузата на майките с деца с увреждания и издигна за флагман на своето политическо формирование социалните каузи и каузите изобщо.

Това е женско, това е удобно, тя беше изключително успешен омбудсман, говореше за работещите бедни, създаде няколко бързи и доста противоречиви закони, поне юристи доста ги критикуваха. Тоест, тя се харесва, сръчна е в публичните си акции и за съжаление леко клони към популизъм при реализация на някои от идеите си.

Партията на генерал Янев на мен ми напомня за друг успешен образ и модел в момента - Орбан. Той казва, че принадлежим на ЕС и НАТО, но българският интерес е над всичко, тоест един наклон и към другите ни интереси. Аз ги разбрах като Русия и съответните ни икономически ползи от разговорите с тях. Всъщност то това се видя и с отказа му да нарече агресията война. Смятам, че той следва другият много успешен модел в момента - Орбан.

Така че ние според мен сме в една постоянна предизборна готовност и другата готовност е за бързи прегрупирания, ако се наложи. Става дума за коалиционни прегрупирания, защото ако тази коалиция се разпадне, не се знае дали ще бъдат намерени отново допирните точки между тези четири играча. "Възраждане" е една доста остра партизанска организация, която се опитва да жили. ГЕРБ и ДПС са в постоянна готовност да си върнат властта. Така че ако има още двама играчи на сцената, те биха могли да формулират друг тип коалиции", заяви още Дойчинова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички