Радев търси възможностите за коалиция с АБВ

Радев търси възможностите за коалиция с АБВ | StandartNews.com

Кандидатът за президент  на БСП ген. Румен Радев дойде да потърси подкрепа и от вече заявилите му такава АБВ.

Бившият шеф на ВВС се появи на днешното заседание на Националния съвет на паритята, чиято основна задача е да излъчи своя човек за "Дондуков" 2.

Това очаквано ще бъде именно Радев, тъй като хората на Георги Първанов няма да гласуват друго име. На въпрос с какво ще спечели АБВ,  ген. Радев посочи, че  дошъл да търси възможностите за коалиция.

Попитан кои избиратели ще се стреми да привлече, той посочи:  "Всички, които мислят за бъдещето на една България, стъпила здраво върху наионалните си интереси, лоялен член на ЕС и на НАТО". 

Лидерът на АБВ Георги Първанов посочи, че застава зад кнадидатурат на бившия командир, но окончателното решение за партията му ще бъде взето в следващите часове.

Очаква се, по подобие на БСП,  след НС на АБВ Първанов да излезе редом с Радев пред журналисти и да обяви кандидатурата му.

Ген. Румен Радев е кандидатура, която може да обедини не само лявото пространство, но и голяма част от българското общество. Това изтъкна  председателят на АБВ Георги Първанов преди началото на заседанието на Националния съвет на партията.

И допълни: „Имам всички аргументи да подкрепим ген. Радев, защото той е една силна, убедителна кандидатура като професионалист, като гражданин, като голям български патриот, като човек. С други думи – печеливша кандидатура и възможност за добър президент".

На въпрос дали ген. Радев е негова кандидатура, той отговори: „Това е безсмислен спор. Кой е споменал пръв името е спор, който остава на заден план. Аз съм поздравил организациите на БСП за номинациите, които са направени. По-важното е, че това е една кандидатура – равно отдалечена, кандидатура на една коалиция, която е равностойна от много силни партии, доказали, че могат да правят добре избори. Кандидатура, която наистина може да ни обедини – не само нас, но и голяма част от българското общество".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай