Радев в атака. Нов залп срещу кабинета

Престрелката продължава

Радев в атака. Нов залп срещу кабинета | StandartNews.com

Престрелката между президента Румен Радев и правителството продължава. Държавният глава даде нов залп срещу властта.

Криейки се зад темата за Украйна, управляващите отстъпват от ценности като върховенство на правото, борба с корупцията, свобода на словото, повишаване на качеството на живот на хората, коментира Радев пред журналисти.  

Темата за Украйна явно се експлоатира от управляващите като спасителен пояс, който да отдалечи вниманието на хората от липсата на визия, програма и реални действия в отговор на проблемите пред страната, заяви държавният глава.

„Криенето зад Украйна може да работи, но само за известно време, защото проблемите се трупат, а хората чакат отговори“, допълни Радев.

Държавният глава посочи, че управляващите най-сетне трябва да се заемат с  българския дневен ред и с решаване на проблемите на обществото. „Криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности - върховенство на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисие, свобода на словото, а не цензура, повишаване на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното ограбване, и много важно – отговорност пред избирателя, а не неговата измама", заяви президентът.

В отговор на въпрос Румен Радев отбеляза протестите срещу войната, социалните протести, протестите срещу държавния бюджет, срещу политиката на доходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай