Сряда,

Радев: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства

От: Агенция Стандарт -
131
Радев: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства
A
A
A

С дейността си спецправосъдието не дава солидни аргументи в своя защита. През годините всички ние сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ от досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически и бизнес неудобни хора. Там няма аргументи за защита. Това каза президентът Румен Радев относно закриването на спецправосъдието.

По думите му българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и решаване на проблемите на хората. „Иска се активна работа и аз мисля, че ако се показват ясни резултати в отговор на проблемите на хората, коалицията няма да има проблем”, уточни държавният глава.

Той коментира и дали трябва да се върне хартиената бюлетина. „Знаете много добре защо беше въведено машинното гласуване. България беше шампион в Европа, дори в света, по процент невалидни бюлетини, по множество спекулации - и съзнателни, и несъзнателни, в протоколите на СИК. Знаете какви опашки бяха и колко се чакаше. Машинното гласуване сложи край именно на това”, обясни президентът.

Във връзка с плащането към пътните строители той посочи, че държавата трябва да бъде пример за изрядност, но и образец при сключването на договори. „Именно сключените договори в строителството разклатиха силно доверието в целесъобразността на тези договори по отношение на качество, цена, обем дейности. Трябва спешно да се намери решение, но да се спазват принципите”, е мнението на държавния глава.

Президентът каза, че се работи усилено за прибирането на българските моряци от „Царевна”. Радев препотвърди и позицията за Северна Македония, че ще се спазват всички постигнати до момента договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция. Той уточни, че вече има кандидатура за член на СЕМ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички