Радев: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства

С дейността си спецправосъдието не дава солидни аргументи в своя защита ,заяви президентът

Радев: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства | StandartNews.com

С дейността си спецправосъдието не дава солидни аргументи в своя защита. През годините всички ние сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ от досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически и бизнес неудобни хора. Там няма аргументи за защита. Това каза президентът Румен Радев относно закриването на спецправосъдието.

По думите му българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и решаване на проблемите на хората. „Иска се активна работа и аз мисля, че ако се показват ясни резултати в отговор на проблемите на хората, коалицията няма да има проблем”, уточни държавният глава.

Той коментира и дали трябва да се върне хартиената бюлетина. „Знаете много добре защо беше въведено машинното гласуване. България беше шампион в Европа, дори в света, по процент невалидни бюлетини, по множество спекулации - и съзнателни, и несъзнателни, в протоколите на СИК. Знаете какви опашки бяха и колко се чакаше. Машинното гласуване сложи край именно на това”, обясни президентът.

Във връзка с плащането към пътните строители той посочи, че държавата трябва да бъде пример за изрядност, но и образец при сключването на договори. „Именно сключените договори в строителството разклатиха силно доверието в целесъобразността на тези договори по отношение на качество, цена, обем дейности. Трябва спешно да се намери решение, но да се спазват принципите”, е мнението на държавния глава.

Президентът каза, че се работи усилено за прибирането на българските моряци от „Царевна”. Радев препотвърди и позицията за Северна Македония, че ще се спазват всички постигнати до момента договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция. Той уточни, че вече има кандидатура за член на СЕМ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай