Петък,

Радев се срещна с Зеленски. Какво му каза

От: СТАНДАРТ -
2719
Радев се срещна с Зеленски. Какво му каза
A
A
A

Президентът Румен Радев е подчертал последователната хуманитарна подкрепа, която България оказва на Украйна, включително и на голямата българска диаспора в страната. Посочил е и десетките хиляди украински граждани, потърсили спасение от конфликта у нас.

Срещата между Радев и украинския президент Володимир Зеленски се е състояла в рамките работна сесия съвместно с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер, министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис, министър-председателя на Словения Роберт Голоб, както и министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович.

Президентът Радев отново подчерта, че ядрената енергетика е от стратегическо значение за бъдещето на българската енергетика и икономика и България не може да приеме налагането на санкции в тази сфера. Говорил е и за енергийната политика на България създава предпоставки за реална диверсификация в доставките на енергийни ресурси за целия регион, от което може да се възползва и Украйна.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com