Радев проговори за Мирофанова. Шамароса партиите

Очаквам фокусът да се върне върху важните теми, каза президентът

Радев проговори за Мирофанова. Шамароса партиите | StandartNews.com

Президентът Румен Радев се разгневи от поведението на партиите в новия парламент и ги шамароса.

Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите, каза Радев, коментирайки идеята на ГЕРБ украинският му колега Володимир Зеленски да направи обръщение при отриването на 48-ото Народно събрание.

ВИЖ ОЩЕ: Външно проговори за Митрофанова. Ответен удар!

Радев заяви още, че очаква „час по-скоро” фокусът на обществения и политически живот у нас да се върне върху реалните проблеми на страната и хората.

Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети, каза още президентът Румен Радев.

"На предстоящите консултации за формиране на правителството ще търся и отговор от партиите какви решения предлагат за гарантиране на въздушния суверенитет, защото още дълги години няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, а МиГ-29 догодина ще се приземят", посочи още Радев. 

По повод казуса за нежеланието на партиите руският посланик Елеонора Митрофанова да присъства на откриването и първото заседание на 48-ото НС, а украинският президент Володимир Зеленски да бъде поканен да направи обръщение, президентът беше категоричен: "Това са правомощия на Народното събрание. Но нали разбирате, че е унизително политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства на откриването на Народното събрание. Очаквам партиите скоро да върнат фокуса си върху истинските проблеми на българите. Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай