Радев реди служебен кабинет. Ето първите имена

Кани Стефан Янев, Бойко Рашков и Асен Василев

Радев реди служебен кабинет. Ето първите имена | StandartNews.com

Президентът Румен Радев вече реди служебния си кабинет. Той изглежда все по-вероятен. Вчера държавният глава обяви, че ще даде третия мандат за кабинет на БСП и след спешно заседание на Изпълнителното бюро Корнелия Нинова съобщи, че на великденски пленум утре висшите социалисти ще решат какво да направят. Настроения в партията са за връщане на мандата, тъй като БСП не може да събере подкрепа за правителство в парламента.

Два са вариантите за служебен премиер, издават от „Дондуков” 2. Първият е ген. Стефан Янев, който бе вицепремиер и министър на отбраната в първия служебен кабинет на Радев. Вторият е съветникът на президента по правните въпроси Бойко Рашков. По-вероятно било Рашко да е МВР-шеф, твърдят от президентството.

В кабинета щял да влезе и Асен Василев, съобщава Марица. Той също вече е бил служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г. Участва в екипа, изготвил предложенията на президента Румен Радев за проекти, които да бъдат финансирани от Плана за възстановяване на България.

Василев е роден в Хасково. Завършил е Харвардският университет, специализира бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност.

От 1999 до 2004 г. работи като консултант в „Monitor Group“ в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица големи производители на потребителски стоки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай