Радев поздрави армията за празника

Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност и се утвърди като символ на държавност и доблест, каза президентът

Радев поздрави армията за празника | StandartNews.com

Празникът днес е тържество на единството на народ и армия. Нашата вековна история е доказала, че когато тази спойка е силна, силна е и страната ни. Нека днес в този светъл за всеки българин празник, отдадем признателност към нашата армия.

Това заяви в своето слово по случай Деня на Българската армия президентът Румен Радев.

„С единството на меч, дух и слово България успяваше в бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството, преминала през безчет изпитания. Извоювала бляскави победи, изградила легендарни пълководци“, подчерта президентът.

"Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност и се утвърди като символ на държавност и доблест. Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията", допълни държавният глава.

„След десетилетия на експерименти, на съкращения и недоимък българската армия пое по дългоочаквания път на модернизацията. По този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване. Съвременно въоръжение ни е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете въоръжени сили. Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стои винаги човекът - неговата професионална подготовка, кадрово развитие и социален статус“, каза Румен Радев.

Той благодари на военнослужещите, че продължават да отстояват каузата България с професионализъм и всеотдайност.

И допълни, че днешният 6 май е по-различен. "Днес няма да има парад и гражданите няма да видят армията на площада и в небето, но нашите военнослужещи отново са на своя пост и ще демонстрират своите умения", каза още президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай