Нов залп на Радев срещу Борисов

Президентът плаши с опасен служебен кабинет

Нов залп на Радев срещу Борисов | StandartNews.com

Нов залп срещу премиера Бойко Борисов даде президента Румен Радев. Скандалите, кризите, разкритията за корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера, заяви президентът.

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи, каза Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на министър-председателя, че няма нищо общо със записите от разговорите на държавния глава с командира на ВВС ген. Цанко Стойков, уличаващи ги в опит да скрият проверка за конфликт на интереси на съпругата на Радев Десислава.

Бойко Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали, заяви Радев и отново каза, еч премиерът атакувал и неговото семейство.

По думите на Румен Радев, „скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости“ на премиера. Президентът заяви, че въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. „И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов“, заплашително допълни президентът.

Драмата на министър-председателя е, че осъзнава факта, че този път номерът с „пречистване“ чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, каза Радев и добави, че служебен кабинет бил не по-малко „опасен“ за премиера от ежедневната деградация на управлението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай