Радев: Не виждам готовност за тези избори

Президентът Румен Радев участва в церемонията по освещаване на бойните знамена

Радев: Не виждам готовност за тези избори | StandartNews.com

"Не виждам готовност за тези избори. За мен е важно как ще се гарантира здравето и правото на вот на българите". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след водосвета на бойните знамена.

"Продължаваме консултациите", допълни Радев. "До края на януари ще издам указ за датата".

„Не виждам законова, организационна и логистична готовност за тези избори. За разлика от премиера за мен е важно и има значение как ще се гарантира здравето и конституционното право на вот на българите”, заяви Румен Радев.

„Има значение ефективността на предизборната кампания, има значение как ще бъдат одитирани машините, как ще гласуват българите в чужбина. За пръв път ще правим избори по време на пандемия. Трябва да имаме ясни и адекватни мерки. Да имаме пълна навременна и достъпна  информация. Най-важното е да имаме доверие в здравните мерки и в изборния процес, защото доверието определя да имаме един легитимно избран парламент, избран с една нормална избирателна активност, за да имаме устойчиво правителство”, заяви още Румен Радев.

Президентът участва в церемонията по освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

Традиционният Богоявленски водосвет се състоя пред Паметника на незнайния воин, където присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, както и патриарх Неофит.

Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и положи венец пред Паметника.

Ритуалът се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и не присъстваха граждани.

В Кърджали вече се проведе церемонията по освещаване а бойните знамена. На нея присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай