Радев гневен: Денков, Петков и Атанасов си затварят очите за Живко Коцев

Край на проваления експеримент - сглобката, каза президентът

Радев гневен: Денков, Петков и Атанасов си затварят очите за Живко Коцев | StandartNews.com

Г-н Главчев и неговият екип не трябва да допускат никакви съмнения, че изборите са честни. Служебният кабинет трябва да си свърши основната работа. Това обяви президентът Румен Радев преди клетвата на служебния кабинет в парламента.

"С този указ се слага край на един провален експеримент - така наречената сглобка. Помните, че призовах Денков да не реализира мандата. Правителството се провали от властолюбие. Надявам се гласът на избирателите да бъде чут.

Този кабинет се създава за първи път по новите правила на Конституцията. Аз по никакъв начин не нося отговорност за това служебно правителство", заяви още държавният глава.

"Чуха се много призиви да не издам указа за служебния кабинет, което би било в разрез с Конституцията. Тези призиви дойдоха точно от тези, които направиха промените.

Трябва да е ясно, че Главчев ще управлява страната със своите министри, а не аз. Ако аз трябваше да назнача служебния кабинет, Калин Стоянов нямаше да е там. ПП-ДБ не спряха да говорят за мен, че съм с ГЕРБ, това е безочливо", допълни президентът.

"Настояваха да освободя Петър Тодоров като главен секретар на МВР. Денков, Петков и Атанасов си затварят очите за Живко Коцев. Престижът на ведомството е дълбоко наранен. Връзките на хората от ведомството с контрабандистите са обидни на хората", каза още Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай