"Радев да си каже за Навални, няма да му се карат"

Само попитахме каква е позицията на най-висшата инстанция, нямаме я, коментира премиерът

"Радев да си каже за Навални, няма да му се карат" | StandartNews.com

С нищо не съм го засегнал, че да отговаря така остро. Освен да каже позицията си. Това е държавният ни глава, най-висшата ни инстанция. Да каже „да”, „не”. Няма да му се карат толкова, не е страшно. Ние не сме като тях да обиждаме. Просто само попитахме каква е позицията на най-висшата инстанция, нямаме я”, коментира премиерът вчерашното изявление на президента Румен Радев. 

ВИЖ ОЩЕ: Навални разцепи ястребите у нас

„Вчера президентът Радев беше много изчерпателен по един елементарен въпрос, позиция за задържането на Навални и опозиционните лидери. Изчерпа какво ли не друго, освен позиция. Не чух позиция и по изгонените руски дипломати, когато говори за Гебрев”, допълни премиерът.

 "Със службите на Великобритания много работим по тази тема. Да, вътрешна работа е безспорно, но ние защо каним наблюдатели от други страни на изборите, за да ги наблюдават? За да могат да бъдат абсолютно сигурни всички, че честни и прозрачни.. С нищо не съм го засегнал, за да може така остро да отговаря. Само попитах каква е позицията на най-висшата инстанция в държавата. Позицията на правителството е незабавно да освободят хората, които са задържани заради политическа дейност. И това не значи, че разваляме отношенията си с Руската федерация", коментира премиерът казуса със задържането на руския опозиционер Алексей Навални и съпругата му и липсата на конкретен коментар от страна на президента Румен Радев.

Вчера Борисов заяви, че държавният ни глава мълчи оглушително по въпроса. След което в отговор, Румен Радев каза, че министър-председателят се прави на радетел за демокрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай