Радан ще командва ДСБ вместо Иван

Костов дава път на младите, започват преговори за десен блок

Радан ще командва ДСБ вместо Иван | StandartNews.com

София. Нов лидер избира ДСБ на Национално събрание в неделя. Очаква се младият адвокат Радан Кънев да заеме мястото на Иван Костов, който подаде оставка след провала на изборите. Проверка на "Стандарт" показа, че до събота късния следобед нямаше други кандидати за наследник на Командира освен 37-годишния юрист. Всеки от 500-те делегати на форума има право да предлага лидер. На Националното събрание са поканени тъмносините, избрани от общинските и районни организации на ДСБ. Изненади не се очакват, Кънев ще бъде избран без проблем, коментираха партийци.

Националното събрание в зала 6 на НДК ще започне с политически доклад на Иван Костов. В него се очаква Командира да посочи причините за провала на партията на изборите и да даде път на младите в ДСБ. След това делегатите на форума ще приемат финансов отчет.

Най-горещите дебати се очакват за бъдещите коалиционни партньори на партията. Засега в ДСБ надделява мнението, че не трябва да откликват на протегната ръка от Бойко Борисов. Тази позиция обяви и Радан Кънев. В словото си като лидер на ДСБ той ще поиска мандат за преговори с други десни партии за създаване на общ опозиционен блок. "Стандарт" научи, че вече текат разговори с представители на СДС, партията на Меглена Кунева и "Единство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай