Радан поднови офертата към Борисов за Плевнелиев

Радан поднови офертата към Борисов за Плевнелиев | StandartNews.com

Депутатите в опозиция Радан Кънев и Гроздан Караджов поискаха премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента и да проведе среща с тях. Точка първа в разговорите да е какво да свърши кабинета в краткия период живот - от месец-два, който му оставал. Точка две - да издигнат като обща надпартийна номинация Росен Плевнелиев за нов мандат като президент.

До Кънев като говорител на опозицията застана и дясната ръка на военния министър Николай Ненчев - Цветанка Андреева. Тя се включи в критиките към колегите от РБ, които вчера подкрепиха избора на нов социален министър и отхвърляне на президентското вето. "Колегите ни станаха службогонци", обяви Кънев и допълни, че "Плаващите мнозинства водят до давещи се кабинети".

така и не стана ясно какви принципни неща искат да договорят реформаторите в опозиция с Борисов - щели да ги съобщят по-късно. На въпрос на "Стандарт" дали предложението им не означава, че искат да се върнат в управлението, Караджов отговори: "Не, някои неща трябва да се свършат. И за да не бламираме президента".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай