Радан Кънев ще съди Николай Бареков

Радан Кънев ще съди Николай Бареков | StandartNews.com

София.  Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви в социалните мрежи, че ще съди новия политик и бивш журналист Николай Бареков за клевета.

Бареков заяви, че: "Рамадан Кунев (Радан Кънев) забравя, че е член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство".

След като обвини Кънев, че приема пари от Касим Дал, Бареков призова Божидар Лукарски да се разграничи от Кънев, който бил "изметен от февруарските протести завинаги от политическата сцена", на която "драпал да се върне"

"Днес едно нелепо лице, представящо се за политик, се опита да внуши в най-гледаната телевизия, че Бареков и Каракачанов са запалили етническата черга с протеста пред джамията в Пловдив. Известният в обществото като Рамадан Кунев (Радан Кънев) забравя, че е член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство и с посредничеството на проислямския екстремист Касим Дал', написа Бареков в сайта си.


"След консултация с адвокати, симпатизиращи на ДСБ и РБ, взех решение да заведа дело за клевета срещу Николай Бареков", обяви пък Кънев.


"Предвид постоянната клеветническа кампания срещу РБ и факта, че г-н Бареков вече е осъждан за клевета, решението ми не би се повлияло от евентуално извинение. Мястото на клеветниците е извън политиката", допълни лидерът на ДСБ.

 

"Няма да допусна българската демократична опозиция и нейните стотици хиляди симпатизанти и избиратели да бъдат подлагани на клеветническа кампания", обяви Радан Кънев, цитиран от пресцентъра на ДСБ. И добави, че след консултация с адвокати, симпатизиращи на ДСБ и Реформаторския блок, е взел решение да заведе дело.

 

Повод за сблъсъка между Кънев и Бареков е сутрешно интервю пред Би Ти Ви, в което лидерът на ДСБ заявява: "Виждаме много преки връзки между ДПС и хора, които проявяват краен национализъм – групировката около ВМРО и Бареков. Връзките между Бареков и ДПС са доста преки през господин Пеевски, който стана напоследък популярен в много свои роли. Имаме основание да търсим общи спонсори."

 

Обявих съмненията си, че Движението за права и свободи и неговият лидер Ахмед Доган са съпричастни към политическа корупция и нагнетяване на етническо напрежение. Само два часа по-късно последва отговорът - бях атакуван с открити клевети от лидера на "България без цензура" Николай Бареков, каза още Кънев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай