Радан Кънев обеща оставка

Радан Кънев обеща оставка | StandartNews.com

Остане ли ДСБ в управлението, Радан Кънев ще подаде оставка като председател на партията. Това обяви самият той в интервю за предаването „Годината" по Дарик. Както е известно, партията му трябва да вземе решението тази вечер в Поморие

„Няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията ни да е на власт. Партията ни ще вземе решение и естествено е, че ако решението на партията е да остане на власт, моето решение ще бъде да отстъпя лидерския пост. До неделя ще е ясно", подчерта Кънев.

Ако страната ще се управлява от ГЕРБ, ДПС и АБВ без реформи, предсрочни парламентарни избори са по-доброто решение, заяви още съпредседателят на Реформаторския блок. По думите му решението с кого ще управлява ГЕРБ е личен избор на премиера Бойко Борисов.

Той не изключи възможността да се кандидатира за президент дори ако не е лидер на партията: „Това дори би улеснило нещата, защото партийните лидери като се кандидатират за президенти, понякога това се отчита като недостатък. На този въпрос естествено не мога да отговоря лично, защото съм много зависим - зависим съм от тази дясна общност, която желае модерна правова държава", каза Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай