Радан Кънев гласува против дълга

Радан Кънев гласува против дълга | StandartNews.com

Съпредседателят на Реформаторски блок Радан Кънев е гласувал против изтеглянето на дълг от 8 млрд. евро, научи "Стандарт".

Припомняме, че пет партии гласуваха със "за", сред които ГЕРБ, РБ, АБВ, БДЦ и ДПС. "Атака" и БСП Лява България бяха против, докато ПФ се въздържаха. 

Снимка: БГНЕС

На първо място искам да заявя, че групата на РБ ще гласува и на второ четене за така предложения проект. Ще присъстваме на сто процента в залата, за разлика от първото гласуване. Това заяви Радан Кънев от трибуната на НС.

По време на второто четене ще гласувам със "за", обясни той и изтъкна, че правителството трябва да направи максималното за отговорно и стабилно управление.

Ако гласуването висеше на косъм, то Кънев е щял да гласува със "за", стана ясно от думите му.

"Остана сериозно съмнение, че сме били свидетели за подмяна на парламентарното мнозинство. Множество изказвания от средите на ГЕРБ не криеха намерението чрез това гласуване Патриотичният фронт да бъде изваден от мнозинството, може би, и АБВ. АБВ взеха завоя по много странен начин в последния момент, а патриотите не успяха", коментира още той.

Стабилността на страната има две страни-едната е да гласуваме за финансова стабилност, другата е здравото мнозинство, което да проведе необходимите реформи, за да не ни се налага повече да взимаме такива дългове, обясни Радан Кънев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай