Радан Кънев: Без хора на ДПС и БСП с политически назначения

Радан Кънев: Без хора на ДПС и БСП с политически назначения | StandartNews.com

Варна. Хора на ДПС няма да има на политически позиции, които не са конкурсни по начина за назначаване. Това се отнася както за областните управители и техните заместници, така и за заместник-министрите и шефовете на агенции. Това заяви във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Хората, които са били част от предишното управление и са провеждали съвсем различна политика, не би трябвало да бъдат част от новото управление. Това не е репресия, нито политическа чистка. Това е нормален процес. Неслучайно тези позиции са политически и са на подпис на министър или премиер", добави Кънев.

Той припомни и едно от предизборните обещания на реформаторите - трайното и стабилно изваждане на БСП и ДПС от лостовете на изпълнителната власт и поставянето им в опозиция.

„След последните им управления, сме убедени, че там им е мястото", добави лидерът на ДСБ.

Той призна, че все още не са водени разговори с ГЕРБ относно механизма на смяна на политическите назначения. Но Кънев е категоричен, че правителството е дясно-центристко и като такова ще отстоява западната ориентация на страната.

"Неслучайно Ивайло Калфин не поема външно-полтически ресор", каза Радан Кънев.

Пред варненската организация на ДСБ депутатът и съпредседател на Реформаторския блок заявил, че ако не са се съгласили Бойко Борисов да е премиер, сега ДПС е щяло да е в правителството.

Новият кабинет ще държи "Южен поток" да се реализира, само ако отговаря на европейските изисквания и при доказана икономическа ефективност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай