Работните места - основна тема в Манифеста на ПЕС

Остро осъждаме всякакви форми на насилие в Киев, каза Сергей Станишев

Работните места - основна тема в Манифеста на ПЕС | StandartNews.com

Брюксел. Основна тема в нашия Манифест ще бъдат работните места. Нашата отговорност към европейските граждани е да направим всичко възможно да се концентрираме върху създаването на работни места, особено за младите хора. Това заяви в Брюксел лидерът на БСП и президент на евролевицата Сергей Станишев. Той бе на заседание на Президиума на ПЕС.

"След 5 години на политики само на ограниченията от доминираните от дясното крило, Европейски парламент и Европейска комисия, трябва да покажем абсолютно ясно на гласоподавателите, че ПЕС има различно решение - решение, което съзнава техните притеснения и отчита техните стремежи", обясни още той.

Нужни са повече средства за справяне с младежката безработица, категоричен бе Станишев.

ПЕС отбелязва с особена загриженост ескалацията на напрежението в Украйна, която доведе до смъртта на поне петима протестиращи, посочват от пресцентъра на БСП. "Шокирани сме от това да видим подобно бързо нарастване на насилието в Украйна и изказваме своите искрени съболезнования на семействата на загиналите", отбеляза Сергей Станишев. И продължава с думите: ,,Остро осъждаме всякакви форми на насилие и призоваваме всички страни, които са замесени, да се въздържат от употребата му".

На заседанието председателствано от президента на ПЕС, се събраха представители на социалистическите и социалдемократическите партии от цяла Европа. Те определиха приоритетите, които ще залегнат в предизборната платформа на партията. Кампанията ще бъде изключително активна – „от врата на врата", като специално внимание ще бъде акцентирано и върху кампанията в социалните мрежи, изтъкна президентът на ПЕС.

Манифестът ще бъде официално приет на Конгреса на ПЕС, който ще се състои на 3 февруари в Рим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай