Путин: България торпилира „Южен поток"

Путин: България торпилира „Южен поток"  | StandartNews.com

"Известно е, че ЕС и България торпилираха реализацията на „Южен поток" и не ни позволиха да реализираме този проект, макар че той напълно отговаряше на интересите на България и цяла Южна Европа". Това заяви руският президент Владимир Путинв съвместно интервю за руска и турска медия по време на посещение в Турция относно страните в Г20.

Той бе категоричен и че проектът за газопровод "Турски поток" не е загубил динамика и допълни, че той отговаря на интересите както на Русия, така и на Турция, но е необходим по-подробен анализ.

В същото време той отбеляза, че Русия възнамерява и занапред да бъде стратегически, надежден доставчик на енергийни ресурси за Турция и Европа и затова Русия има всички необходими възможности.

"Колкото по-качествено решим тези въпроси, толкова по-бързо ще изпълним замисленото, ще осигурим непрекъснатата доставка на руски газ директно за турските потребители. Най-важното е, че този проект напълно отговаря на интересите на Русия и Турция. В това ние сме напълно съгласни с Реджеп Ердоган", подчерта Владимир Путин.

Той напомни, че Русия през юли тази година предаде на турската страна своите съображения по двустранното междуправителствено споразумение, което трябва да създаде необходимата правна основа за осъществяването на проекта за газопровод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай