Петък,

Путин в атака! Подписа указ, който пряко ни засяга

От: СТАНДАРТ -
35279
Путин в атака! Подписа указ, който пряко ни засяга
A
A
A

Владимир Путин в атака. Руският президент подписа указ, който пряко ни засята.

Указът е "за ответни визови мерки във връзка с неприятелски действия на чужди държави". Документът беше публикуван днес на руския официален портал за правна информация, съобщи ТАСС.

Указът е подписан "поради необходимостта от предприемане на спешни мерки в отговор на неприятелските действия от Европейския съюз".

Според документа Русия е преустановила действието на редица клаузи от споразуменията за облекчаване на визовия режим с ЕС, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн. Като член на ЕС България бе обявена в списъка на неприятелските на Русия държави.

С указа Путин нарежда на руското министерство на външните работи да въведе ограничения за влизане в страната на чужденци и лица без гражданство, които извършват - както той ги определя - неприятелски действия към Русия.

"Министерството на външните работи на Руската федерация, в сътрудничество с федералните органи на изпълнителната власт, упълномощени да вземат решения за недопускане в Руската федерация, въвеждат персонални ограничения за влизане в Руската федерация и пребиваване за чуждестранни граждани и лица без гражданство, които извършват неприятелски действия срещу Руската федерация, нейните граждани или юридически лица", гласи документът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички