Първи имена за кмет на София. Две големи изненади

Кирил Петков смая съпартийците си

Първи имена за кмет на София. Две големи изненади | StandartNews.com

Първи имена за кмет на София се завъртяха в партийните централи. Сред тях има две големи изненади. Първата е Трайчо Трайков, който в момента е кмет на район „Средец”. Името му се обсъжда в ГЕРБ, които предлагали бившия енергиен министър в първия екип на Борисов за общ кандидат с Демократична България, съобщиха за „Стандарт” източници от партията на Борисов. С този ход хората на експремиера искали да привлекат гласовете на ДБ, да ги откъснат от „Продължаваме промяната” и да останат начело в София.

Втората изненада е икономистът на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова. Тя е харесана за кмет на София от БСП,  потвърдиха пред “Труд news” столични социалисти.

Предварителните сондажи в районните структури на БСП в София показали много висок личен рейтинг на Григорова, която е и съветник на президента на “Подкрепа” Димитър Манолов.

Предварителните сондажи показват, че номинацията на Григорова ще даде възможност БСП да разшири влияние в София и да получи гласове не само от твърдото ядро на партията, а кандидатурата й да донесе подкрепа и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе независим кандидат.

В парламентарната коалиция ПП-ДБ все още не са подписали споразумение за съвместно явяване на изборите. Но се обсъждат няколко имена. Първото е на Борис Бонев, който ясно поискал подкрепа от „Промяната”. Хората на Кирил Петков и Асен Василев обаче не били склонни да отстъпят първия пост в София и му предлагали да е председател на Общинския съвет.

За кмет „Промяната” все още обсъжда най-вече бизнесмена Васил Терзиев, основен спонсор на ПП.

Най-любопитно е, че за поста на Йорданка Фандъкова интерес е изразил бившият премиер Кирил Петков. В ПП смятат, че името му ще направи партията победител на вота в столицата. Все още обаче Петков не е взел окончателно решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай