Провалът на сделката за Брекзит е лош за Великобритания

Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на общините при гласуването на нейната сделка за Брекзит...

Провалът на сделката за Брекзит е лош за Великобритания | StandartNews.com

Българският евродепутат Андрей Ковачев коментира тази сутрин пред БНР, че снощният вот по сделката на Тереза Мей за Брекзит е много по-лош за Великобритания, отколкото за Евросъюза.

"Това е катастрофа. Разбира се, не е добре за Европейския съюз, но много по-лошо е са за самата Великобритания. Затова и Доналд Туск, и Жан-Клод Юнкер, и всички ние призоваваме Великобритания изключително бързо да реши какво ще прави“, каза още в Ковачев.

Според него определени британски политици са вкарали страната в задънена улица: "Дивият популизъм, лъжите и дезинформацията по отношение на ЕС доведоха до това, че Великобритания е пред сериозен проблем и то икономически, ако тя на 29 март излезе от ЕС без никакво споразумение. За третите страни важат всички ставки, тарифи, митнически сборове. За всяка стока, произведена във Великобритания, ще трябва да се плащат, ако влезе в общия пазар на ЕС, митнически сборове".

Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на общините при гласуването на нейната сделка за Брекзит. 432 депутати гласуваха против и само 202 я подкрепиха. Мей загуби вота с цели 230 гласа. Това е най-тежката загуба на британски премиер от 20-те години на миналия век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай