Провал на президентските избори. Причината

Никой не бърза засега да насрочва дата

Провал на президентските избори. Причината | StandartNews.com

Крах претърпя и вторият опит на председателя на Народното събрание Ива Митева партиите да си кажат коя дата са си харесали от календара за президентския вот.

Отново представителите на парламентарните групи са си замълчали и не са предложили евентуални дати за президентските избори.

От ръководствата на ПГ са се оправдали, че чакат да видят как ще приключи опитът за кабинет при третия мандат и дали се отива категорично на парламентарни избори.

Това е принудило председателката на НС да излезе от безплодната ситуация с предложението да бъде изслушана шефката на ЦИК Камелия Нейкова. Така следващата седмица в сряда Нейкова ще дойде рано сутринта в парламента, за да разясни пред председателския съвет каква е техническата готовност на комисията за избори две в едно и вероятно да каже, че комисията ще се съобрази, каквото и да решат.

Ако се получи избори "две в едно", ще бъде състезание "две в едно", ние няма да се противим на никакви дати, каза Татяна Дончева от ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме!".

Според нея, "ако няма вразумление, да се вкарва на някого насила акъл, не е реалистична задача". Ние, каквото е зависело от нас, смятам, сме го направили досега и ще направим оттук-нататък, подчерта депутатът. Ключът е у "Има такъв народ", категорична е тя.,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай