Протестите нямат лидери и изпълними искания

Последните протести, за разлика от тези на майките на деца с увреждания, нямат лидери и изпълними искания, смята Румяна Бъчварова

Протестите нямат лидери и изпълними искания | StandartNews.com

Последните протести, за разлика от тези на майките на деца с увреждания, нямат лидери и изпълними искания. Това обяви в интервю за бТВ Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

„Майките имаха няколко души, които бяха излъчили, които идваха, преговаряха, обясняваха, участваха в опитите да се реши този проблем. Сега няма такова лидерство, няма искания, които могат да бъдат удовлетворени. Какво значи протест срещу високата цена на горивата, които обективно са спаднали значително, осезаемо са спаднали и какво се иска от правителството освен неговата оставка?”, коментира Бъчварова.

Според нея Валери Симеонов е закъснял с подаването на оставката заради обидните думи към протестиращите майки, но смята, че сам е взел решението да се оттегли. За Марияна Николова, която го замести на вицепремиерския пост, Бъчварова изрази мнение, че тя добре познава работата в кабинета и ще се справи.

Относно критиките към правителството, че чуждите инвестиции драстично са намалели през последните години началникът на кабинета на премиера обяви: „България не може да бъде атрактивна за инвеститорите, ако бъде политически нестабилна. Това е първото нещо, което всеки инвеститор гледа”. По думите ѝ другите важни предпоставки за повече инвестиции са ясната посока за развитие, данъците и работната ръка.

За скандала с апартамента на финансовия министър Владислав Горанов тя каза, че Горанов отдавна е в политиката и би трябвало да знае какво може и какво не може да си позволи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай