Промяната заподозря ГЕРБ. Питат ги искат ли да управляват

По думите на Михал Камбарев въпросът с Митрофанова е размил контурите

Промяната заподозря ГЕРБ. Питат ги искат ли да управляват | StandartNews.com

На изборите играехме за победа, искахме да управляваме. ГЕРБ не са подготвени, те не искат да управляват. Не виждам реални действия и от контактната група. Тези констатации направи в предаването "Офанзива" по НоваНюз Михал Камбарев от "Продължаваме Промяната".

"Ние сме най-скучната партия, ние сме конструктивна опозиция. Ако мандатът дойде при нас, ще направим Национален съвет и ще решим. Трябва да се приеме бюджетът за 2023, както и 22 закона за Плана за възстановяване, затова имаме нужда от стабилно правителство. Бъдещият премиер не трябва да е сламен човек или пощенска кутия. Трябва да е експерт и политик, да носи ясна отговорност", смята той.

По думите му въпросът с Митрофанова е размил контурите. "ГЕРБ не подкрепиха тя да не присъства в НС, след това направиха изявление с обратното твърдение. Тази тема разми границите и твърде дълго се обсъжда. Не виждам пропаст между ПП и БСП, показахме, че когато трябва да вземаме решения можем да сме конструктивни", смята Камбарев.

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" имат мнозинство и имам опасения, че е възможно да се направи проформа реформа, която да замаже очите на хората и начело на КПКОНПИ да се назначи човек, който нищо не прави", посочи той на въпрос дали все още държат на кандидатурата на Бойко Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай