Промяната сменя тона. Ще подкрепи ли правителство на ГЕРБ?

Продължава вътрешната дискусия в коалицията

Промяната сменя тона. Ще подкрепи ли правителство на ГЕРБ? | StandartNews.com

В коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" виждат нова тенденция в отношението на ГЕРБ към тях и вече са песимистично настроени към възможността да подкрепят правителство с премиер Мария Габриел. това става ясно от най-новите коментари на депутати от ПП-ДБ тази сутрин.

"Има ясна промяна в политическата обстановка. Виждаме последната една седмица в Народното събрание, в кулоарите може да чуете, че всъщност вече има създадена управленска коалиция и това е коалицията "Магнитски". Това са партиите, чиито представители влязоха в списъка "Магнитски" заради корупция. Истината е, че най-лошото, което може да се случи на страната е управление на тази коалиция", заяви пред БНТ Венко Сабрутев от ПП.

"Продължава вътрешната дискусия. Като цяло ние имаме изключително ясно решение, още от преди един месец. Националният ни съвет взе решение да не подкрепяме ГЕРБ. Очаквам да препотвърдим това наше решение утре в края на деня. Моето лично мнение, е че ние няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, по какъвто и да било начин", каза Сабрутев.

„Обръщението на Мария Габриел не беше към нас, а по-скоро към Нинова, Карадайъ и ИТН. Това е показателно. В петък от нас без да имаме информация искаха да чуят „да“ или „не“ и всеки, който присъства на срещата усещаше, че бутат към "не“. Добре, че беше Габриел, която искаше да отговаря на въпросите. Не е ясно до колко това е театър, в който ние да послужим, като параван и алиби“, каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков пред бТВ.

„За експертен кабинет с мандат от една година чухме за първи път вчера. Добре беше да се чуе, до вчера знаехме само кой ще е премиер. Добре ще е да се съберем ида обсъдим дали има нещо ново, което да промени нашите намерения“, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай