Промяната се изнесоха от пленарната зала, ДПС ги нарече мафия

Народни представители, които си в нарушение на закона, бяха във властта

Промяната се изнесоха от пленарната зала, ДПС ги нарече мафия | StandartNews.com

Парламентарната група на "Продължаваме Промяната" напусна пленарната зала след остра тяхна декларация заради промените в Изборния кодекс, приети снощи на второ четене в правната комисия.

"Това беше фарс. Нямаше нищо общо с парламентаризъм. Маските паднаха, единствената цел беше да се подмени вотът на хората. Това беше атака срещу демокрацията. Дотук със загрижеността за висока избирателна активност. Покушението срещу демокрацията няма да намали извозването с автобуси, това ще е атака срещу българските граждани, прогонени от вас. Машините са превърнати в принтери на бюлетини. Печатат бюлетини и после ГЕРБ и ДПС броят. Към партиите на статуквото се завърна и БСП. Тази битка не приключи тази нощ, тя ще продължи и по улиците, защото няма гражданин, който да приеме", заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Мафията напуска залата. Народни представители, които си в нарушение на закона, бяха във властта и опитът им да ограничат правото да гласуват, според тях, е демокрация, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той поиска от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов да наложи наказания заради отправени обиди в декларацията, прочетена от Андрей Гюров.

"Мафията напуска, защото от тази трибуна неведнъж сме ви призовавали да правите забележки на всички народни представители, които си позволяват да отправят квалификации към своите опоненти. Народни представители, които чрез явно нарушение на конституцията на Р България, са се настанили на терена на политиката, да им позволявате да наричат своите опоненти "мафия", г-н председател, не е позволено, не е добре", обърна се той към Рашидов.

Депутати, които в явно нарушение на закона пребиваваха във властта и си мислеха, че властта им се полага "барабар с машинациите на машините", както и да ограничат правото на българските граждани да могат да гласуват, според тях това е проява на демокрация, продължи Карадайъ. А тези, по думите му, които се опитват да въведат един нормален ред, който съществува в цял свят, в Европа, ЕС , са наречени "мафия",  този модел го наричат "мафия". Най-малко се прави забележка на такива народни представители, даже може да им се наложи най-тежко наказание - отстраняване от залата за няколко заседания, каза Мустафа Карадайъ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай