"Промяната" с хвалби за БСП и ДБ, нов повод за заяждане с ИТН

Йордан Терзийски от ПП визира конкретно ремонтите на пътища

"Промяната" с хвалби за БСП и ДБ, нов повод за заяждане с ИТН | StandartNews.com

Обсъжда се програма и ако в Народното събрание се събере мнозинство за съставяне на кабинет около нея, ще бъде коментиран и персоналният състав. На този етап все още нямаме такава индикация, обяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в интервю за БНТ.

"Разговорът за персонален състав е безсмислен, ако няма стабилност в парламента да бъдат прекарани закони. Дори и в момента кворумът е на ръба, взимането на важни решения - също. Дори и при правилата за избор на председател на КПКОНПИ ИТН гласуваха с опозицията. Отложиха решението с 14 дни и почти автоматично го направиха невъзможно за взимане в рамките на тази пленарна сесия", каза Терзийски.

Не персоналният състав е проблем, а това дали ще има воля в НС да се случат всички заявени промени. Законът за КПКОНПИ ще бъде един от първите, които ще покажат има ли такова мнозинство. "Надяваме се да има политически катарзис у някои определени личности, но според мен вероятността е доста малка", посочи депутатът.

Около програмата няма да има разногласия, тъй като ПП си партнират добре с БСП и ДБ, заяви той. Неприемливо за ПП е непрозрачното взимане на решения, продиктувано от частни интереси или задкулисие. "Не слагаме етикети на една или друга партия, гледаме резултатите. В МРРБ има казуси, които много спешно търсят решение. Там чрез една явна демонстрация се опитват да се прикрият едни зависимости".

Терзийски визира конкретно ремонтите на пътища и заяви, че тръжните процедури са прекратени от АПИ поради тяхната собствена некомпетентност.

"Те в момента прекратяват процедурите, които сами са възложили в края на април. Имаха време от декември м.г. и се бавиха до края на април. Сега ги отменят, което значи, че те поставят под риск текущия ремонт и поддържа на пътища и ни заставят да удължим срока, в който старите фирми, избрани по непрозрачен начин, да продължат тези ремонти и след 30 септември."

Твърде много случайности и съвпадения, коментира Терзийски. Идеята е да се разплатят с коректните фирми - изпълнили 21% от ремонтите, отговарящи на закона. Трябва да направим всички усилия срокът 30 септември за останалите да бъде удължен, подчерта депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай