Понеделник,

"Промяната" с хвалби за БСП и ДБ, нов повод за заяждане с ИТН

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
696
"Промяната" с хвалби за БСП и ДБ, нов повод за заяждане с ИТН
A
A
A

Обсъжда се програма и ако в Народното събрание се събере мнозинство за съставяне на кабинет около нея, ще бъде коментиран и персоналният състав. На този етап все още нямаме такава индикация, обяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в интервю за БНТ.

"Разговорът за персонален състав е безсмислен, ако няма стабилност в парламента да бъдат прекарани закони. Дори и в момента кворумът е на ръба, взимането на важни решения - също. Дори и при правилата за избор на председател на КПКОНПИ ИТН гласуваха с опозицията. Отложиха решението с 14 дни и почти автоматично го направиха невъзможно за взимане в рамките на тази пленарна сесия", каза Терзийски.

Не персоналният състав е проблем, а това дали ще има воля в НС да се случат всички заявени промени. Законът за КПКОНПИ ще бъде един от първите, които ще покажат има ли такова мнозинство. "Надяваме се да има политически катарзис у някои определени личности, но според мен вероятността е доста малка", посочи депутатът.

Около програмата няма да има разногласия, тъй като ПП си партнират добре с БСП и ДБ, заяви той. Неприемливо за ПП е непрозрачното взимане на решения, продиктувано от частни интереси или задкулисие. "Не слагаме етикети на една или друга партия, гледаме резултатите. В МРРБ има казуси, които много спешно търсят решение. Там чрез една явна демонстрация се опитват да се прикрият едни зависимости".

Терзийски визира конкретно ремонтите на пътища и заяви, че тръжните процедури са прекратени от АПИ поради тяхната собствена некомпетентност.

"Те в момента прекратяват процедурите, които сами са възложили в края на април. Имаха време от декември м.г. и се бавиха до края на април. Сега ги отменят, което значи, че те поставят под риск текущия ремонт и поддържа на пътища и ни заставят да удължим срока, в който старите фирми, избрани по непрозрачен начин, да продължат тези ремонти и след 30 септември."

Твърде много случайности и съвпадения, коментира Терзийски. Идеята е да се разплатят с коректните фирми - изпълнили 21% от ремонтите, отговарящи на закона. Трябва да направим всички усилия срокът 30 септември за останалите да бъде удължен, подчерта депутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички