Промяната проговориха за правителство с мандата на ГЕРБ

Все още не са решили дали ще подкрепят кандидата на ГЕРБ за председател на парламента

Промяната проговориха за правителство с мандата на ГЕРБ | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" (ПП) все още не са решили дали ще подкрепят кандидата на ГЕРБ за председател на парламента Росен Желязков. Това заяви пред Евронюз България Андрей Гюров от ПП.

Според него по всичко личи, че правителство с мандат на ГЕРБ няма да получи подкрепа в новия парламент.

„Засега не виждаме подкрепа за правителство с първия мандат. Оттам-нататък трябва да се завърти конституционната рулетка, за да видим как ще се развият нещата“, обяви Андрей Гюров.

Той добави, че партията ще има заседание на колективните си органи днес и утре, на което ще бъде взето решение относно номинацията на Росен Желязков от ГЕРБ за председател на Народното събрание.

Според избрания за депутат в 48-ото Народно събрание от редиците на „Демократична България“ Мартин Димитров трябва да тече паралелно комуникация по въпросите, свързани с приемането на бюджета и необходимите закони по Плана за възстановяване и устойчивост от една страна и разговорите за съставяне на правителство от друга.

„Двата процеса трябва да текат абсолютно отделно и ако има забавяне и сложности в процеса по създаване на правителство това не трябва да спира бюджетната процедура нито за момент“, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай