Промяната проговори. Какво предлага Денков на партиите

От ПП предлагат всички парламентарно представени партии да се обединят около четири национални цели

Промяната проговори. Какво предлага Денков на партиите | StandartNews.com

Проект на решение внесе в парламента „Продължаваме Промяната“ (ПП), с което се определят приоритетните национални цели и задачи пред 48-о Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане, съобщиха от пресцентъра на партията. 

От ПП предлагат всички парламентарно представени партии да се обединят около четири национални цели:

- Развитие на конкурентна иновативна икономика;

- Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;

- Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие;

- Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

„Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето“, посочват от партията.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидат-премиера на ПП акад. Николай Денков. Ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство през настоящия период. Натрупани са много проблеми, забавени са реформи и имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми, каза при получаването на папката Денков. Той добави, че приема този мандат от името на „Продължаваме Промяната“ с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна. 

През празничните дни от ПП поканиха на срещи представители на всички политически сили за търсене на съгласие около приоритетите в декларацията. На тях се отзоваха само "Демократична България", БСП и "Български възход".

"Много се надявам, че и другите ще се включат в този процес, защото всички имаме нужда от това", каза акад. Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай