"Промяната" готови на раздяла с Асен Василев, кой може да е премиер

Ако бъде предложено по-добро име от Асен Василев, сме готови да го приемем, казват те

"Промяната" готови на раздяла с Асен Василев, кой може да е премиер | StandartNews.com

Заради конкретни имена няма да потопим кораба. Ако бъде предложено по-добро име от Асен Василев, сме готови да го приемем, заяви пред телевизия НоваНюз депутатът от "Продължаваме Промяната" (ПП) Димитър Гочев.

"Не мога да кажа кои са двамата депутати, привлечени за кабинета "Василев". Хората, с които сме говорили, се отдръпват, най-често по лични причини, а не по принципни. Имаме информация, че депутатите на "Има такъв народ" (ИТН) симпатизират повече на идеите на ПП отколкото на лозунгите на лидерите си", разкри той.

По думите му едно правителство на малцинството би предвещавало тежко управление, без гаранции. "Единствената ни цел е гражданите и предприятията да са осигурени. Допускаме използване на газ от "Газпром" за в бъдеще, но те са ненадежден партньор", посочи Гочев.

Според него ПП е склонна да подкрепи партия, подкрепила трети мандат. "Бихме подкрепили мандат, който включва нашата програма. За нас няма значение дали БСП или "Демократична България" ще получи мандата. Не сме спирали разговори с ИТН, включително с Тошко Йорданов", обясни той и допълни, че ПП вярва, че ще спечели следващите избори и оценява участието си в управлението като положително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай