Вторник,

ПП постави картите на масата

От: Иван Ангелов -
7045
ПП постави картите на масата
A
A
A

Подмяна на кандидати в проектокабинета на Николай Денков не се очаква. Не очакваме мандат, но въпреки това поставихме картите на масата. Това заяви пред НоваНюз депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" и номиниран за министър на енергетиката в кабинета "Денков" Радослав Рибарски.

По думите му въпреки, че са втори, от ПП имат усещането, че са първи, тъй като разликата не е от съществено значение. "ГЕРБ се лутат в сегашната ситуация, сигналите всеки ден са различни. Те трябва да отчетат трите варианта, които ние виждаме. Първият е правителство с личности с първи мандат, но тогава рискуваме едни хора да бъдат употребени на политическата сцена. Вторият вариант са нови избори, а третият е правителство с втория мандат с нашите предложения", отбеляза Рибарски.

Според него ПП не цели механично даване на гласове. "Не бихме подкрепили кабинет с лица, които не са предложени от нас. Всяка партия, която припознава нашите приоритети, е добре дошла да ни подкрепи. 99% от управленската и законодателната програма съвпада с ГЕРБ, но накрая виждаме критика. Не сме водили разговори с други партии към момента", обясни той.

Рибарски обясни, че искането за оставката на Борислав Сарафов идва от несъответствията в информацията около разследването на опита за покушение срещу главния прокурор. Той посочи, че ПП има проекторешение за отлагане на срока за намаляване с 40% на въглеродните емисии, който е до 2026 г.

"Има обективни обстоятелства, които предполагат невъзможност да се реализира целта в зададения срок. В момента се водят разговори за заместване с реципрочни мерки. Изключително голямо е говоренето за ВЕИ проекти, които обаче не дават енергийна сигурност. Планът ни за декарбонизация показва засегнатите централи. Трябва да се търсят начини за съхраняване на енергия и възобновяеми енергийни източници", подчерта Рибарски.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com