Прокуратурата: Борисов е разпитван

Цветанов призова да се разбере кой е влизал в дома на експремиера

Прокуратурата: Борисов е разпитван  | StandartNews.com

София. Прокуратурата е снела обяснения от лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката по изнесените записи на разговори.

Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Прокуратурата по повод публикации и изявления в средствата за масова информация, касаещи явяването на Бойко Борисов в прокуратурата.

От Прокуратурата официално заявяват: "На 7 май 2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице. Обясненията са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет".

Вчера Борисов заяви пред журналисти, че не е разпитван, а само е имал разговор.

Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица.

Междувременно в Русе ексвътрешният министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Прокуратурата и компетентните органи трябва да установят кой и как е влязъл в дома на премиера, за да го записва и то вече като гражданин. Цветанов коментира и думите на Борисов от вчера след разпита, че иска да знае коя организирана престъпна група го е подслушвала. По думите му "има много детективски агенции, има много специализирана техника, която се продава свободна, както в чужбина, така и в България". „Не са малко структурите, които закупуват подобна техника, за да си правят фирмен шпионаж и всичко това, което би могло да създаде някакви условия за компрометиране на даден икономически или политически субект. В тази посока лидерът Борисов е абсолютно прав", каза ексминистърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай