Сряда,

Проданов отвърна на Зарков, погна служебния кабинет и Манолова

От: Агенция Стандарт -
1232
Проданов отвърна на Зарков, погна служебния кабинет и Манолова
A
A
A

Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България. Това каза в студиото на „Събуди се” депутатът от БСП Христо Проданов като уточни, че БСП е направила всичко възможно за съставянето на редовен кабинет. Народният представител каза още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето време от служебни правителства.

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората. По думите на депутата надали ще се стигне до второ четене на закона, който предвижда по-засилен контрол върху действията на главния прокурор.

Проданов отговори на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа така: „Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно”.

„Човек, който за власт и постове минава през трупове”. Така депутатът от БСП описа Мая Манолова като подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас. По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението на лявото.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com