Приятелски съвет на Марков изправи ГЕРБ на нокти

Борисов да се оттегли да си почива, защото е недооценен, каза бившия конституционен съдия

Приятелски съвет на Марков изправи ГЕРБ на нокти | StandartNews.com
  • Борисов да се оттегли да си почива, защото е недооценен, каза бившия конституционен съдия
  • Няма такова решение, няма политическа причина, контрира Биков
  • Не ние извиваме ръце за кворума, коментира ВМРО

Приятелски съвет на депутата от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков към премиера Бойко Борисов изправи ГЕРБ на нокти. Повод бе постоянното отсъствие на депутати от мнозинството и всекидневната мъка за събирането на кворум. На журналистически въпрос в кулоарите на НС какво може да предприеме премиерът Борисов за кворума, Марков отговори: "В правен аспект Борисов няма какво да направи за кворума. Той си управлява човекът. Не бива да му се извиват ръцете, че трябва да се наказва този и онзи и парламентът да става другарски съд".

"Както видяхте шефът на НАТО беше тук и вървим напред. Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: "Почивай си, бе човек. На 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори спечели. Само Виктор Орбан и Меркел имат толкова", продължи Марков.

Той даде оценка на свършеното от премиера: "Борисов направи зрими неща в управлението си. Оправи ми булеварда, на който живея. Слава, та не знам. Меркел, Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе човек. Ти си целия в целувки". И се обърна към Борисов с думите: "Остави ги те да правят кворума, те да внасят машините, ходи в Банкя и си гледай кефа. Ходи на риба. Ела в Будапеща да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем сто години".

„Всеки ден Цветанов е полудял и тича от стая по стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми", коментира още мъката по сформиране на кворум Марков. Целият му коментар обаче бе изтълкуван като едва ли не призив към Борисов да хвърли кърпата. Което предизвика страх, паника и недоволство в ГЕРБ.

„Това в приятелски съвет. Иначе няма такова решение и няма политическа причина. Не мисля, че има агония, работата върви, само е малко по-тихо”, коментира Тома Биков, също от гражданската квота на партията.

За нас от ВМРО е важно държавата да е стабилна и да няма хаос, управляващото мнозинство се справя и върви напред, няма причина да събаряме държавата, каза Юлиан Ангелов от Обединените патриоти. Попитан дали патриотите извиват ръце на ГЕРБ за кворума, Ангелов заяви: "Марков вероятно е имал предвид друга политическа сила малко по-надолу от нас, а не „Обединени патриоти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай