Притеснява ли се БСП от Мая и Янев? Говори Вигенин

Ние сме най-предвидимата партия в коалицията, заяви зам.-председател на НС

Притеснява ли се БСП от Мая и Янев? Говори Вигенин | StandartNews.com

"Ние сме най-предвидимата партия в коалицията и това дава възможност на нашите колеги да знаят какво могат да очакват от нас, когато поемам ангажимент."

Това каза зам.-председател на НС от "БСП за България" Кристиян Вигенин и коментира вчерашното решение за военна помощ за Украйна.

„За мен е изключително важно и това, че ние се обединихме от съвсем конкретни искания, което не съм видял в други европейски парламенти. Българското общество може да се разпознае в това решение, без да залитаме в крайности. Освен това да помогнем на Украйна да изнесе 10 милиона тона пшеница например през нашите пристанища, конкретно през Варна, това е далеч по-ценно за Украйна от това да изпратим оръжие да се избиват хора с тях. Трябва да признаем и ролята на министър-председателя в този процес. Ние стигаме до решение, което се подкрепя от 200 народни представители. Това, ако не е ценност“, каза още той и добави, че решението е било "плод на страшно много усилия.

Вигенин коментира и новите формации на Мая Манолова и Стефан Янев.

"Не се притесняваме от новите формации, защото имаме какво да покажем като политика и като постижение като част от управлението. БСП има стабилизираща роля що се касае „драмите“, които се разиграват и смятам, че хората ще го оценят“, каза той.

По темата за Паметника на съветската армия в София Вигенин призова "да престанем да дълбаем конфликтите в българското общество".

"Може да подкрепяш Украйна и в същото време да си против събарянето на този паметник. Това е паметник на хора, които са спасили други хора от фашизма. Нека да прочитаме историята без нападки и фалшиви аргументи. В тези кризи последното, от което имаме нужда, е да се караме по второстепенни въпроси", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай