Четвъртък,

Притеснява ли се БСП от Мая и Янев? Говори Вигенин

От: Агенция Стандарт -
1109
Притеснява ли се БСП от Мая и Янев? Говори Вигенин
A
A
A

"Ние сме най-предвидимата партия в коалицията и това дава възможност на нашите колеги да знаят какво могат да очакват от нас, когато поемам ангажимент."

Това каза зам.-председател на НС от "БСП за България" Кристиян Вигенин и коментира вчерашното решение за военна помощ за Украйна.

„За мен е изключително важно и това, че ние се обединихме от съвсем конкретни искания, което не съм видял в други европейски парламенти. Българското общество може да се разпознае в това решение, без да залитаме в крайности. Освен това да помогнем на Украйна да изнесе 10 милиона тона пшеница например през нашите пристанища, конкретно през Варна, това е далеч по-ценно за Украйна от това да изпратим оръжие да се избиват хора с тях. Трябва да признаем и ролята на министър-председателя в този процес. Ние стигаме до решение, което се подкрепя от 200 народни представители. Това, ако не е ценност“, каза още той и добави, че решението е било "плод на страшно много усилия.

Вигенин коментира и новите формации на Мая Манолова и Стефан Янев.

"Не се притесняваме от новите формации, защото имаме какво да покажем като политика и като постижение като част от управлението. БСП има стабилизираща роля що се касае „драмите“, които се разиграват и смятам, че хората ще го оценят“, каза той.

По темата за Паметника на съветската армия в София Вигенин призова "да престанем да дълбаем конфликтите в българското общество".

"Може да подкрепяш Украйна и в същото време да си против събарянето на този паметник. Това е паметник на хора, които са спасили други хора от фашизма. Нека да прочитаме историята без нападки и фалшиви аргументи. В тези кризи последното, от което имаме нужда, е да се караме по второстепенни въпроси", коментира той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички