Вторник,

Президентът се сърди за протеста на строителите

От: Редактори -
A
A
A

Моето доверие и доверието на обществото няма бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това каза президентът Румен Радев на срещата си с представители на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, които прие по повод на организираните от нея протести, в готовност да се запознае с проблемите и с вижданията им за развитие на сектора.

Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти. Да има прозрачни и честни обществени поръчки, да има такива условия, че всеки лев да отива по предназначение. Контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, и съответно нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността по най-добрия начин, в реална и здрава конкурентна среда, заяви държавният глава. Той добави, че в тези проблеми изключително важно значение има изпълнителната власт като организатор на процесите.

Според президента, за да се решат проблемите по най-добрия начин, трябва да е ясно, че в тях има трима важни участници. Той открои изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми, както и подизпълнителите и хилядите строителни работници, "които съвестно изкарват прехраната си". Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават, както и вие споменавате, и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в дейността си, заяви президентът Радев. По думите му, хората от своя страна очакват да пътуват безопасно по сигурни пътища, които да не бъдат ремонтирани веднага след въвеждане в експлоатация, а също и да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят.       

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички