Президентът трябва да излъчва родолюбие

Президентът трябва да излъчва родолюбие | StandartNews.com

Време за жена президент винаги може да се каже, че е дошло, казва Попова

Националният интерес над всичко, родолюбие. Това са моите послания, на които много държа и съм сигурна, че винаги, когато в институцията влязат такива хора, институцията ще бъде място, в което ще може да се огледа българският народ, българската нация, и да намери нещо за себе си, послание и закрила, това е много важно в днешния ден. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред bTV. Тя допълни, че качествата на една жена президент биха били не по-лоши от качествата на един мъж президент."Време за жена президент винаги може да се каже, че е дошло. Жена или мъж – въпросът е какви качества имаш и каква отговорност можеш да носиш", категорично заяиви Попова.

На въпроса дали би се кандидатирала за президент, Маргарита Попова отговори, че към днешна дата такива планове не я занимават. "Животът е много динамичен, случват се различни неща, поднася на човек какво ли не, аз имам своите планове, имам планове и за 2017 година, не само за тази година. За тази година плановете са да приключи добре мандата". Вицепрезидентът заяви, че не е мислила по въпроса чия подкрепа ще търси, ако това се случи", обясни вицепрезидентът.

По темата за заплахите за националната сигурност, Маргарита Попова коментира: "Работата на службите за сигурност е да работят добре във взаимодействие със службите на съседни регионални структури в глобален мащаб, за да съобщават на политиците това дали има заплахи и дали има рискове за националната сигурност, да бъдат обсъждани тези въпроси и да се дава възможност на действащите политици, управляващи и в опозиция, да взимат добри управленски решения".

По думите ѝ не е правилен подходът да разсъждаваме за интересите на другите държави. "Всеки има интереси, излага ги или не, коментира ги или не, споделя ги или не, въпросът е за нас, за България като държава, ние да знаем кой е нашият национален интерес, да знаем кой е нашият стратегически интерес, да имаме национална стратегия за сигурността, да имаме план за нацията", каза още тя. И допълни, че всеки има своите интереси, интересите са вечни, приятели няма. "Въпросът е България, ние като държава да имаме своя стабилна доктрина, национална, в която да разпишем кой е нашият стратегически интерес", заяви Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай