Неделя,

Премиерът се подписа в дворцова книга в Кайро

От: Редактори -
Премиерът се подписа в дворцова книга в Кайро
A
A
A

Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов ще присъстват на официалното откриване на новата египетска военноморска база "Бернис" на брега на Червено море.

Българската делегация пристигна в Египет, по покана на президента Абдел Фатах ал Сиси късно снощи. На летището в Кайро премиерът Борисов бе посрещнат от министъра по парламентарните въпроси на Египет Алаа Фуад.

Преди заминаването си от египетската столица българският премиер остави послание в специалната книга в кралския дворец Кубе палас, където бе отседнал с водената от него делегация.

На летището в Кайро на път за базата премиерът Борисов бе изпратен от министъра на селското стопанство и усвояването на земите Мохамед Марзук Ал Кусейр.

На събитието във военноморската база "Бернис" ще бъде президентът на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси.

Базата "Бернис" е стратегически пункт по осигуряването на южния фланг на Египет. Това е една от трите нови военноморски бази на бреговете на Средиземно и на Червено море, чието създаване Египет обяви през 2017 г.

Заедно с други подобни бази в страната се дава възможност военното ръководство на Египет да създаде за първи път два военноморски флота: единия в Средиземноморския регион, а втория - в Червено море, което представлява качествено ново развитие на египетските въоръжени сили.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички