Премиерът: Ще преговоряме за международните превози в Анкара

Премиерът: Ще преговоряме за международните превози в Анкара | StandartNews.com

Стара Загора. „При нашето искане да избързаме със срещата с Турция за уреждане на спора за международните превози на правителствено ниво, ние предложихме другата страна да избере мястото и най- вероятно тя ще започне в понеделник в Анкара". Това увери премиерът Пламен Орешарски, който в четвъртък участва в официалната церемония по посрещането на поредния български военен контингент от Афганистан.

 

„Ако не зачитахме интересите на нашите превозвачи в този чисто търговски спор, можехме много бързо да го приключим", добави Орешарски.

 

Той не се ангажира кога ще приключи трайното уреждане на този спор във времето, но подчерта, че това ще е стремеж, за да не изникне следващата година отново. Според министър-председателя между България и Турция като приятелски страни можело да има недоразумения от време-навреме, които се решавали, но не и сериозни проблеми.

 

Премиерът съобщи още, че правителството подготвя промени в Закона за защита на конкуренцията за по-добра регулация на търговията в големите търговски вериги. „Бързам за отбележа обаче, че тази регулация ще става не някакъв административен начин, а на базата на добрите европейки практики, не само френски", поясни Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай