Премиерът: Сбъдваме тихичко мечти

Благодаря на Марковска, че се пенсионира, каза премиерът

Премиерът: Сбъдваме тихичко мечти | StandartNews.com

София. "Благодаря на Венета Марковска, че след третата ми молба излезе в пенсия и даде възможност да нямаме проблем с Брюксел", заяви премиерът Бойко Борисов по повод оттеглянето й от Конституционния съд. Според него скандалът нямало да доведе до евродоклад и Брюксел и щял да приеме номинацията.

Министър-председателят изрази съжаление, че СДС са се разцепили за кандидатурата на Петър Стоянов.

Борисов уточни, че се е намесил в казуса "Марковска", защото видял реакцията на Брюксел. И веднага я помолил да се оттегли. "Направих забележка на Цветанов, Брюксел няма да се изкаже по темата без да чуе началниците", коментира премиерът пред Нова телевизия.

СДС бил патерица на Костов

"СДС е патерица на Иван Костов", каза Борисов по повод обвиненията, че синята партия е патерица на ГЕРБ. "Поехме управлението с малцинство, никой нямаше да носи отговорност да състави правителство. За всяко решение ни трябват още 4-5 гласа ", каза той и припомни, че изборът на ГЕРБ за КС е бил Анастас Анастасов.

Новата процедура за избор на съдия в Конституционния съд ще разгледа Народното събрание днес. На 16 ноември президентът Росен Плевнелиев осуети полагането на клетва от Венета Марковска като член на Конституционния съд, напускайки церемонията. Във вторник съдия Венета Марковска обяви, че се пенсионира.

Такси от "Южен поток" преди 2027г.

Премиерът Бойко Борисов коментира и темата "Южен поток". Той отново определи проекта като "добър" и прогнозира, че преди 15-та година ще взимаме транзитни такси.

"Надявам се българите да оценят нашата воля в най-тежкото време. Не се осланям на социлозите, на тяхната съвест ще тежат резултатите от изборите", каза премиерът по повод проучванията, че разликата между БСП и ГЕРБ се топи.

"Предишинте правителства вдигаха фанфари и музики, ние тихичко си свършихме работата", изтъкна той. "Това са мечти, които ни се случиха", допълни Борисов и даде за пример метрото. Той беше категоричен, че няма да падне забраната  за тютюнопушенето. "Постепенно хората свикват. Преди 15 години в самолетите се пушеше, сега е проява на лошо възпитание", коментира той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай