Премиерът: Намалихме безработицата под 10% (ВИДЕО)

Премиерът: Намалихме безработицата под 10% (ВИДЕО) | StandartNews.com

"За една година успяхме да постигнем много и ще продължаваме да работим в същата посока. Няма сфера, в която да не сме допринесли за цялостното подобряване. Намалихме безработицата под 10%, изградихме пречиствателни станции, които да гарантират чистото ни море, направихме дотации за тютюнопроизводителите, зеленчукопроизводителите, за животновъдите и учителите". Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, след като приключи Третата политическа академия на женската организация на ГЕРБ, провела се във Велико Търново.

"От години финансово-икономическите показатели на държавата не са били толкова добри. Никой не очакваше ръстът в икономиката ни да надвишава прогнозите на всепризнати финансови институции и да бъде 3%. Достигнахме нива от 97-98% усвояемост на еврофондовете и намалихме от 3,8% до под 2,5% бюджетния дефицит. Над 2,8 млрд. лева повече са събраните през изминалата 2015 г. приходи и над 150-160 млн. лева успяхме да дадем за добавки на пенсионерите", обясни той.

"С новия бюджет подпомогнахме и съдебната система като допълнително дадохме за ВСС 47-48 млн. лева. Вече се отива на ски от София до Банско за 40-50 минути, а ако е казал Господ до края на този мандат новоизградената част в посока София – Варна от АМ „Хемус", която беше извадена от европейските програми, ще подмине Ловеч", каза още Борисов и бе категоричен, че ще продължава да работи за запазване на "крехката ни стабилност".

Вижте видео от срещата:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай