Събота,

Премиерът: Кабинетът продължава борбата с безработицата

От: Администратор -
4342
Премиерът: Кабинетът продължава борбата с безработицата
A
A
A

София. "Големият приоритет пред кабинета остава борбата с безработицата, но резултатите не могат да се очакват за една година". Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за радио К2.

„Дори перфектни мерки да вземем, трябва бизнесът да инвестира. А ние трябва да осигурим освен всичко друго, и стабилност. Засега не се справяме като общество", продължи той.

В много сфери трябва да бъдат направени промени, от тях образованието на първо място, посочи премиерът. Трябва да се постигне качество във висшето образование и модернизиране на спешната помощ, добави Орешарски.

В другите сфери е необходима спешна рационализация на звената в администрацията, както и електронизация на услугите, категоричен бе премиерът.

Енергийните проекти в България ще допринесат не само за разкриване на работни места, но и за стабилността на енергийната ни система и важността на страната ни като разпределителен център, каза Орешарски.

„Нашето общество отдавна е направило избора си – ние сме евроатлантическа страна. Не обвързвайте икономиката и ориентацията към евроатлантическите структури. Това са различни неща", подчерта премиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички