Премиерът: Домусчиев да не ми дава акъл от Тайланд

Премиерът: Домусчиев да не ми дава акъл от Тайланд | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако не бъде разкрит убиецът на бизнесмена Александър Антов. "Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки", отсече Бойко Борисов по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Когато горивата паднаха драстично, що не свалиха цените. А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не", ядоса се още пове премиерът и продължи: "Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. По всички поръчкови убийства има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат".

Министър-председателят бе категоричен, че в момента повече го тревожи ситуацията с битите пенсионери и добави, че е поставил срок до утре до обед да има арестувани.

"Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в преценките и исканията си, защото 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство и така организираната престъпност да клати държавата", заключи Борисов. Като пример той даде случилото се на 13 ноември в Париж и попита дали и там бизнесът е искал оставки, или е застанал до правителството си.

"Ужасно е това, което се случва в Турция", заяви Борисов по повод атентатите в Истанбул. "Нека да пазим тази стабилност, която имаме, защото виждате какво е около нас", заключи премиерът. От своя страна военният министър Николай Ненчев съобщи, че се водят сериозни разговори и още до края на месеца ще има нови договори за ремонт на другите ни МИГ 29.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай