Премиерът: Българите трябва да са спокойни

Премиерът: Българите трябва да са спокойни | StandartNews.com

Взели сме всички мерки за това българският народ да бъде спокоен. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в село Лозенец, Ямбол, коментирайки новината за засиленото полицейско присъствие и проверките в София.

„Имаме някои сигнали, които трябваше да се проверяват. За това правим това учение по границата с военните, за да сме подготвени за тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително със затваряне на ГКПП с Гърция или Македония", уточни премиерът.

Не бива да забравяме, че светът е във война. „Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички мерки и сме подготвени за най-тежкия сценарий. Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък за дислоциране към македоно – гръцката граница", коментира още той, цитиран от "Фокус".

Гръцките превозвачи и самите фермери разбраха, че повече такива игрички по границата няма да търпим и се оттеглиха, каза той по повод блокадата на границата. И коментира благодарственото писмо от превозвачите: „Благодаря, че са оценили това, което направихме - знаете и транспортният министър, и външният министър и вътрешният министър, всички положиха огромни усилия, но те не се разбраха с нормално дипломатически преговори за това. Мисля че ултиматумът ни с ЕС , разбира се и с помощта от Вашингтон, свърши работа", заяви премиерът.

„Благодаря на гръцките превозвачи, благодаря и на самите фермери, че разбраха, че повече такива игрички няма да търпим и се оттеглиха", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай